29 юли 2011

Наблюдение Банкя (10 юли 2011)

Наблюдение: Нели Стоева

Представление на театър "Абсурд"
Спа хотел "Банкя Палас"
Дата: 10 юли 2011

Куклен спектакъл “Косе Босе”, игра се в конферентната зала на хотел Банкя палас в Банкя. Билетите за представлението се продаваха на рецепцията на хотела.Театърът има договорка директно с ръководството на хотела и ще играе представления там през уикендите на целия юли, а също така и през септември-октомври, ако условията се окажат удовлетворяващи и за двете страни. На басейна имаше значително повече хора от тези в залата, а хората в залата бяха дошли специално за театър, тръгнаха си и не останаха на басейна след представлението. Косе Босе е моноспектакъл, участва само Колишкин, с относително малък декор (който се побира в един голям куфар). Представлението е на много добро ниво и предизвика много положителни емоции и активно участие от страна на децата; а и на възрастните. Децата го обсъждаха и след като напуснаха залата.

Относително малкият брой публика може да се обясни с факта, че информация за представлението е разпространена едва два дни предварително и то само чрез листовки в Банкя. Екипът на театъра е отишъл на място да разпространява листовки. Плакати не е имало. Освен това сезонът вече не е активен за културни събития, а и мястото е нетрадиционно. Зрителите не бяха гости на хотела. Преди представлението имаше мини инцидент с една дама, която след като не успя да влезе без билет, направи нещо като скандал, и ги нарече мошеници.

На място беше оповестено, че ще има и други представления на театъра през уикендите на юли, а също и през есента. Преди представлението една дама се интересуваше от къде може да получи информация за другите представления и беше насочена към сайта на театъра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар