29 юли 2011

Наблюдение Банкя (1 юни 2011)

Наблюдение: Надежда Милчева

Ден на детето
Жп гара Банкя
Дата: 1 юни 2011

Национална компания железопътна инфраструктура се включи в отпразнуванията по случай Денят на детето, първи юни. По инициатива на Националната асоциация на децата с диабет, от Централна гара София  в 10 часа сутринта на първи юни беше пуснат стар локомотив, който да закара вагоните на влака до гарата в град Банкя.

Хората, които искаха да посетят събитието можеха да го сторят с друг влак, стигащ до гарата или чрез градския транспорт до мястото, но и чрез влака предназначен за деца, родители и преподаватели. Съответните хора имаха закачени табелки, за да се знае, че са пътуващите с влака за инициативата. Работници от ЖП транспорт от гарата бяха на разположение за въпроси, помощ и каквото е необходимо и влиза в задълженията им.. На децата се раздадоха шапки, балони и тебешири, предоставени от Санофи-авентис, една от трите най-големите фармацевтични компании в страната.

Събитието бе насочено към децата, поради международния ден на детето, но и към техните родители и преподаватели. Занимаваха се с децата и ги наблюдаваха. Организаторите „Холдинг Български държавни железници” ЕАД и Националната асоциация на децата с диабет организират и специален конкурс за детска рисунка или стихче на тема „Моето влакче”. Най-добрите произведения на малките творци ще бъдат публикувани на интернет страниците на организаторите, а на техните автори ще бъдат връчени специални награди.

И децата и придружаващите ги изглеждаха доволни от случващото се и възполваши се от него. Единственото недоволство, което беше проевено беше на гражданка от града Банкя, която се оплакваше, от нещо, което не и е харесало и я е издразнило, и защо в техния град да си водят децата. Присъстваха аниматорите, които забавляваха децата и оставяха малко време и на придружителите им. Пингвинът и Чип или Дейл бяха голяма атракция. Обърнаха внимание на всяко дете и го развеселиха. Интересно за децата, и сякаш дори повече за родители, беше рисуването по лицата и ръцете на децата като това беше атракцията към края на тяхното посещение на пространството на гарата. Две или три малко по-големи момичета изрисуваха доста лица и ръце с красиви пеперуди, сърца и написаха някое и друго име. Общо взето събитието беше полезно както за децата, така и за техните родители, усмивки, подкрепени с рисунки, снимки  и малко време прекарано заедно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар