24 юли 2011

Наблюдение Люлин (4 май 2011)

Наблюдение Борислав Момчилов

Концерт пред сградата на СО – Район Люлин
бул. Захари Стоянов
Дата: 4 Май 2011 г.

Концертът беше организиран от районната администрация във връзка с празника на община Люлин и беше проведен на паркинга пред сградата на общината в Люлин, където бе построена сцена и бе осигурено пространство за зрителите. Продължителността на събитието бе около два часа и половина, като на сцената се качиха български естрадни звезди, народни изпълнители и деца. Празничният концерт завърши със заря. Въпреки студеното време хората показаха ентусиазъм и по-голямата част останаха до края. Реч изнесе кметът на район Люлин Венета Серафимова, а на събитието присъстваха кметовете на Ямбол, Банкя, Студентски град и Красна поляна.

Събитието явно беше планирано така, че да бъде посетено главно от деца. Най-много посетители имаше в началото. Тогава се бяха събрали групи от ученици и учители, които бяха представители на някои от училищата в Люлин, а също така представители на някои детски градини. С напредване на времето, а и под влияние на студеното време хората ставаха все по-малко, а пък и доста голяма част от децата се осмелиха не само да се качат, но и да останат на сцената до края, след като бяха поканени там от Росица Кирилова.

Изборът на изпълнители бе интересен. Преобладаващите елементи бяха фолкорът и българската естрадна музика. Най-отличаващото представяне в програмата беше на тримата изпълнители от „The Unique Voices”, които допринесоха за нещо различно като изпяха две арии и тяхна разработка на популярната песен „La Bamba”. Последната изпълнителка в програмата – Поли Паскова предложи комбинацията между фолкорни песни и поп-фолк. Въпреки това публиката реагира добре на всички изпълнители.

Събитието бе охранявано от полицаи от близкото 9 РПУ. Също така булевард Захари Стоянов, който се намираше непосредствено до публиката беше частично затворен. Хората, живеещи в близките блокове имаха възможността да наблюдават събитието от домовете си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар