29 юли 2011

Наблюдение Панчарево (3-5 юни 2011)

Наблюдение: Ана Михаела Ганева и Атанас Парушев

Юнски празници
Село Лозен
Дата: 3-5 юни 2011

Събитието беше голямо и добре организирано. Участваха фолклорни ансамбли от районите около София, но и от други градове и села. Присъстваха кметовете на село Лозен и на район Панчарево и депутати от ПП ГЕРБ. Имаше хора на всякаква възраст. Пътят до събитието беше затворен за коли и по него се стигаше до една поляна със сцена, която се намираше над селото.

Кметът на с. Лозен откри събитието. Водещите бяха момче и момиче. Участниците получаваха грамоти. Депутатът Валентин Николов от ГЕРБ и кмета на р. Панчарево Светослав Митрев лично връчиха две грамоти. Останалите бяха връчени от водещия. Двама фотографа снимаха за сайт посветен на Лозен и за страницата на Лозен в Facebook. Двамата фотографи препоръчаха „Софийски вестник”, който се прави от с. Бистрица и в него има информация и за другите села. Тротоарите в селото и отделни улици са разбити. Сцената и пътя до нея също не бяха в добро състояние. Пътят не е асфалтиран. Селото е политически ангажирано, има повече гласували за ГЕРБ.

Предаването на БНР, което отразяваше събитието е програма Христо Ботев- „Събота сутрин във” и се излъчва всяка събота от 6-7 сутринта. Репортер беше Малия Рачева. В предаването „Събота сутрин във” не се отразяват актуални културни събития, а се говори общо за културния живот в България. За Юнските празници в Лозен ще говорят чак юли месец, когато предаването се подготви.

Специално за събора имаше много сергии за играчки, балони, бижута, дрехи, слънчеви очила, перуки, сладки, 7-8 кафенета, гондола, надуваеми замъци за скачане, батут, влакче, джаги, въртележки, машина за пуканки, машини за сладолед, стрелбища, царевица, палачинки, захарен памук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар